Wat een week!
Door: Willemien van der Valk
Blijf op de hoogte en volg Willemien
11 Oktober 2009 | Australië, Sydney
Het was een week van uitersten maar wat mooi is het hier! Heb nu al geen stem meer over dus dat word nog wat.
Maandag was het dan eindelijk zo ver, om half tien vertrokken we naar schipho. Natuurlijk moesten er nog een aantal tranen achter gelaten worden bij Opa, Inge, JJ, Teun en Bob in Warten, maardat hoort erbij. Op schiphol aangkomen kwamen toch echt wel de zenuwen hoor! Nu ging het echt gebeuren. Over enkele minuten zou ik kennis gaan maken met mijn nieuwe vrienden :)! Zoals wijdat dan noemen ; ) :)
Na een eff pittig afscheid van mijn lieve ouders en lieve vriendinnetje Berber ben ik samen met 1 van groepsgenoten de douane doorgelopen. Toen ik daar eenmaal doorheen was, ging het allemaal ook meteen wel weer prima. Nu kon het echt beginnen.
Vervolgens een beetje met iedereen kennis gemaakt en de groep is behoorlijk gemengd. Een leeftijd van 18 tm 30, ben dus niet de oudste ;), werken/niet werken en iedereen gaat tussen de drie en de 12 maanden op reis.
De vliegreis viel me erg mee, ik had me voorbereid op het ergst dus...na 34 uur reizen kwamen we dan eindelijk aan in een zonnig Sydney! Toen nog wel! Even een tour gemaakt langs de Harbour Bridge en het Opera House en vervolgens naar het hostel: The Woodduck Inn. Ik had direct al ruzie met mijn Backpack bij het uitpakken! Hoe ga ik dit in godsnaam een jaar volhouden was de eerste gedachte! Haha! Gelukkig was ik niet de enige met deze gedachtes want ik hoorde meteen al meer gevloek.
Die dag hebben we even in het park gezeten en 's avonds moest er natuurlijk wel een drankje gedronken worden. Op naar de plaatstelijke Irish pub! Het was lekker druk en de biertjes smaakten erg goed. Daar nog een aantal mensen van uiten de groep ontmoet en daar vervolgens verder mee op stap gegaan en de lichten uitgedaan!Een topavond!
Verder zijn we deze week voornamelijk geleefd. Wat neer komt op heel veel zien en heel veel lopen EN weinig slapen want 's avonds moet er weer gedronken worden. Met als toppunt vrijdag: de hele slimme actie nog even 1 klein biertje te gaan drinken, 3x een poging te doen toch echt naar huis te gaan, en vervolgens om 3uur thuis komen terwijl de wekker om 6 gaat om naar de Blue mountains te gaan! Oeps!Het was dan ook behoorlijk stil op de heen en terugreis in de bus!
Vervolgens moest er gisteravond ntuurlijk wel weer gestapt worden! ;)
Goed, het is dus erg gezellig en mooi. Sydney is echt een practige stad die je, je erg gemakkelijk eigen maakt omdat het centrum best wel compact is. Natuurlijk ben ik ook al even naar het strand geweest, Bondi Beach. Helaas was het klote weer dus die bikini zit nog erg diep in de tas! Iedereen hier heeft wat problemen omdat we op mooi weer hadden gerekend! De meeste mensen hebben maar 1 lange broek mee en een dun vest! Haha! daar is dus enorm veel lol over want Sanne heeft dus bijvoorbeeld constant hetzelfde aan! Paula had niet 1 lange broek mee dus die loopt al 5 dagen in haar joggingsbroek terwijl ze een echt hotelmeisje is en het backpacken vreselijk vind! Haha! Ik heb haar dan ook tot Paris Hilton benoemd maar ook de naam Tokkie komt veelvuldig voorbij!
De meeste mensen uit de groep blijven na deze week nog een weekje in Sydney en omstreken. Ik ga echter meteen het avondtuur maar weer aan. Ik ga op een golfsurfkamp van Mojo! Ik hoopdat het weer die kant op ook wat beter is. Ik ben erg benieuwd naar de groep en hoop eerlijk gezegd wat engelstaligen op te kunnen snorren zodat ik eens aan mijn engels kan werken! Het no worries, mate en Cheers lukt nu wel ;) haha!Het is een 5-daagse trip waarbij je 3 of 4 verschillende plaatsen aan doet en dan eindigd in Byron Bay! Waarschijnlijk met heel veel spierpijn!
Kortom het was een erg goede week waardoor ik er ook alle vertouwen in heb dat het helemaal goed gaat komen. Mijn enige zorg is dat ik vandaag die Backpack weer dicht moet krijgen en alles op moet rug moet krijgen zodat ik morgen om 7:00 kan vertrekken richting de zon!
Lieve mensen, zet em op daar, bedankt voor alle lieve mails en berichtjes op de site!
Love you!
Dikke kus
11 Oktober 2009 - 04:30
Willemien WA Van Der Valk:
Ik krijg de foto's er helaas niet op dus dat word toch echt nog even geduld hebben! Misschien lukt het me vandaag nog maar beloof niks.
x -
WAUW!!!! -
11 Oktober 2009 - 09:34
Gep:
Hey meis,
Wat een gave fotos zeg, krijg nu echt zin om die kant op te gaan! Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Heb je net geprobeerd te bellen, maar kon je niet bereiken, probeer het straks nog wel es. Ga zo door en heel veel succes met het surfen babe!
Dikke kus
ps. cool dat je de Indiasjaal om hebt ;) -
11 Oktober 2009 - 11:13
Marije:
Goedemorgen leave,
Wat fijn om dit te lezen en je straalt!!! Geweldig om te lezen en zien. Voorzichtig he met surfen! Enjoy x Marije -
11 Oktober 2009 - 20:14
Mark En Francien:
He lief nichtje,
Heb net je verhaal gelezen. Super meid geniet ervan... En je bach pack ach daar wen je ook wel weer aan :)
Heb je nog geprobeerd te smsen,maar het lukte helaas op beide nummers niet. Tot horens
xxxx ons -
12 Oktober 2009 - 13:41
Janneke:
He meid,
wat al een super begin. Het gaat helemaal goed komen volgens mij.
Prachtige foto's en een super leuk verhaal om te lezen.
Wil je mij jou nummer nog even mailen of smsen??
Thanks alvast.
Kus janneke -
12 Oktober 2009 - 13:44
Janneke:
Foutje,
ik heb je nummer al. Zag het nu op je site staan.
Dikke kus -
12 Oktober 2009 - 20:13
Anita:
Wat een fijn leven heb je toch zo......(kun je daar wat mee als je weer eens brak in je nest ligt :-)
groetn uut grunn -
12 Oktober 2009 - 21:59
Mem:
He lieverd, Je zal het ook niet naar je zin hebben! With Pien never a dull moment. Fijn dat je het daar super fijn is. De foto's zeggen genoeg. Ga lekker door en vanuit Byron bay horen we je surf verhalen wel.
Liefs van ons -
13 Oktober 2009 - 18:35
Welmoed:
ZO dat ziet er erg gezellig uit! Veel plezier en succes op surfkamp! Hopen dat het gauw wat zonniger wordt. x -
13 Oktober 2009 - 19:34
Marije:
He surfdude! Kun je de waves wat aan!Have fun. x -
14 Oktober 2009 - 12:01
Harold:
Als ik de foto's van de mede backpackers bekijk, valt het hippiegehalte nog wel mee...
Niet alles in de eerste week bekijken he. Ook wat voor de rest van het jaar bewaren ;)
Veel plezier! -
14 Oktober 2009 - 12:38
Djuri:
Mooie foto's al Willem!! Pff...nu al weer schor dan gaat t mal dus:P
Geniet ervan en ik hou t af en toe wat tussen de drukte hier in de gaten!
..Cheers -
16 Oktober 2009 - 00:16
Richt`:
He laiverd!!
Hoe gaat het surfbabe? daar down under? Fijn dat je het zo naar je zin hebt en zo te lezen hoef ik mij geen zorgen te maken hihi!! Ben erg benieuwd naar de details.... Wij zijn weer terug en wees blij dat je regen hebt met fijne temperaturen want hier is het echt koud en het regent!
Niks an, thuiskomen van vakantie en niet bij kunnen kletsen met je vriendinnetje.
Heel veel plezier.
Liefs en een hele dikke kus
Richt
16 Oktober 2009 - 15:11
Myr:
Hey liefie,
Marije zei t al en t is echt zo: je straalt! Ben echt blij voor je dat je je zo vermaakt :-) Ook super dat je er meteen fotos op hebt gezet, ziet er top uit...en nu zijn we nog jaloerser (is dat een woord?) dan dat we al waren...gemeen hoor! T is hier heeeeuuuulll erg koud en nat, niks aan. En what's up met je aussi telefoonnummer?? Probeerde je te bellen en smsén maar neee hoor, lukt nait!
Bietsjuh jammer! Anyway, enjoy the sun en zoals ik altijd zeg: Surf veilig of surf niet hahaha
Dikke Kus!!!! -
19 Oktober 2009 - 18:00
Titia:
Wat fijn dat je het naar je zin hebt!
Lekker van genieten en ik ben beniewd naar je nieuwe verhaal en foto's.
Liefs Titia